Woonvisie

Huur opzeggen

Wat is de opzegtermijn voor mijn woning?

De minimale opzegtermijn van uw huurcontract is 1 maand. De maximale opzegtermijn is 3 maanden. Het huurcontract kan per elke datum worden opgezegd, maar de einddatum moet wel een werkdag zijn. U kunt uw huurcontract dus niet opzeggen wanneer de einddatum in het weekend of op een feestdag valt. 

Hoe zeg ik mijn huur op?

Voor het opzeggen van uw huurcontract kunt u hier een formulier uitprinten. Het formulier moet volledig ingevuld worden en ondertekend zijn door de huurder èn eventuele medehuurder.
Ook moet er een kopie van het geldige legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) toegevoegd worden van de huurder en eventuele medehuurder. Het formulier kunt u ook afhalen in onze woonwinkel.

Hoe zeg ik de huur voor iemand anders op?

Dit is helemaal afhankelijk van de reden van opzegging en uw relatie tot de betreffende huurder. Hiervoor kunt u dan ook het beste telefonisch contact opnemen met onze afdeling Woonservice of langskomen in onze woonwinkel. Wij kunnen u dan precies vertellen hoe u in uw specifieke situatie de huur kunt opzeggen.

Download een formulier

- gewone huuropzegging

- eenzijdige huuropzegging (als er een andere huurder in de woning blijft)

- huuropzegging bij overlijden (opzegging door een nabestaande van de huurder)

- huuropzegging bij permanente zorgopname (opzegging door een ander dan de huurder)


 

Lees meer

Infoblad "De huur opzeggen". Lees...


 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.