Woonvisie

Belangrijke stap in vernieuwing Ridderkerk Centrum

Datum: 12-02-15 14:32

Met het tekenen van een zogenaamde anterieure overeenkomst leggen de Gemeente Ridderkerk en Woonvisie belangrijke afspraken vast voor de eerste fase van de vernieuwing van Ridderkerk Centrum. Wethouder Volbregt Smit en Woonvisie-bestuurder Alfred van den Bosch zetten donderdag 12 februari hun handtekening onder deze overeenkomst.

Met de anterieure overeenkomst geven Gemeente en Woonvisie elkaar zekerheid over belangrijke stappen in het ontwikkelproces. De gemeente stelt prioriteit aan de bestemmingsplanprocedure. Woonvisie vernieuwt op haar beurt het woningbezit en vervangt het bestaande rioolstelsel en richt het openbaar gebied opnieuw in.

De voorbereidingen zijn al in een vergevorderd stadium, de bewoners van de voor sloop aangewezen woningen zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe (tijdelijke) woning.

Van maart tot het einde van dit jaar worden in het vernieuwingsgebied 202 verouderde woningen gesloopt. In de periode daarna realiseert Woonvisie 164 nieuwe woningen, waarvan 74 appartementen, 46 eengezinswoningen, 20 woningen voor senioren en 22 zorgplus-appartementen. Maar liefst 140 woningen krijgen straks een sociale huurprijs, de overige 24 zijn middeldure huurwoningen.

 
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.