Woonvisie

Gaslek Rijnsingel

Datum: 21-08-15 23:00

Op vrijdag 21 augustus is een deel van een flat aan de Rijnsingel ontruimd geweest in verband met een gaslek.

Vrijdagmorgen om 10:45 uur kwam vanuit Woonvisie de melding van een gaslucht in de bergruimtes van een flat aan de Rijnsingel. Direct na komst van de brandweer en monteurs van Stedin is op de locatie van de lekkage de gastoevoer helemaal afgesloten. Door de lekkage was een grote hoeveelheid gas in de loze ruimte onder de kelders terecht gekomen.

Uit voorzorg heeft de veiligheidsregio besloten om een gedeelte van de flat te laten ontruimen. De getroffen bewoners zijn opgevangen in sporthal De Beverbol.

De hulpdiensten en Stedin hadden moeite om de kruipruimte te bereiken om deze te ventileren. Dit kostte daarom enige tijd, ook omdat eerst water uit de kruipruimte gepompt moest worden.

Door werking van de grond is een toevoerleiding van het gas defect geraakt. Deze leiding is ondertussen hersteld. Dit incident heeft geen relatie met eerdere werkzaamheden of meldingen die bij Stedin of Woonvisie bekend zijn.

Tijdens de lekkage zijn 9 woningen tijdelijk afgesloten geweest en zijn 54 omliggende woningen door de brandweer ontruimd geweest. De bewoners van de ontruimde woningen konden vrijdagavond weer terug naar huis. De 9 afgesloten woningen hadden zaterdagochtend weer gas.

 
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.