Woonvisie

Eerste stappen project Centrum fase 2 gezet

Datum: 25-01-16 09:00

Bewoners in het vernieuwingsgebied 'Centrum fase 2' zijn op de hoogte van het verloop van het traject en Woonvisie en Boele & van Eesteren tekenden een intentieovereenkomst voor de realisatie van 85 eengezinswoningen in dit plan.

Grote belangstelling tijdens de bewonersavond op 21 januari

Woonvisie en ontwikkelende aannemer Boele & van Eesteren hebben een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van 85 eengezinswoningen in het centrum van Ridderkerk. Deze woningen behoren tot de tweede fase van het vernieuwingsplan van Woonvisie voor de wijk.  

Boele & van Eesteren en Woonvisie werken al succesvol samen in Centrum fase 1, waar zij op dit moment 164 nieuwe woningen ontwikkelen en bouwen. Deze woningen worden in 2017 opgeleverd.

Partijen hebben de intentie om ook voor fase 2 een design & build-contract af te sluiten. Bijzonder aan zo’n contract is dat het ontwerp én de realisatie in handen is van één partij, in dit geval Boele & van Eesteren.

Centrum fase 2: 101 wordt 85

Fase 2 omvat de sloop van 101 portiek- en eengezinswoningen uit begin jaren ’50 tussen de Hovystraat, Talmastraat, Klaas Katerstraat en de Slotemaker de Bruïnestraat en het terugbouwen van 85 nieuwe eengezinswoningen.

De bewoners van de voor sloop aangewezen woningen zijn afgelopen donderdag geïnformeerd over het verloop van het traject. Er was grote belangstelling voor de informatie over de verschillende nieuwbouwprojecten en andere doorstroommogelijkheden. De eerste bewoners zullen aan het einde van dit jaar al verhuizen. De werkzaamheden starten naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018. Van de 85 nieuwe woningen in Centrum fase 2 krijgen er 18 een sociale huurprijs. De andere 67 woningen komen in het middeldure huursegment.

Nul-op-de-meter-woningen

Het streven is om de 85 woningen als zogenaamde nul-op-de-meter-woningen uit te voeren. Nul-op-de-meter betekent dat de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat bij een gemiddeld gebruik. Er wordt dus niet meer energie verbruikt, dan er wordt opgewekt.

 
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.