Woonvisie

Eerste paal voor Centrum fase 1

Datum: 10-03-16 12:22

Vandaag, donderdag 10 maart, sloegen we de eerste paal voor de eerste woningen in de vernieuwing van Ridderkerk-Centrum

De wethouder en de kinderen bedienden om beurten de heistelling.

De andere leerlingen vierden het slaan van de paal met het afschieten van confetti'kanonnen'.

Wethouder Volbrengt Smit verrichtte samen met leerlingen van omliggende scholen deze feestelijke handeling. Hiermee is het officiële startsein gegeven van de vernieuwing van ons woningbezit in dit gebied. 

Woonvisie vernieuwt in Ridderkerk-Centrum de komende jaren in totaal ruim 400 portiek- en eengezinswoningen uit begin jaren ’50. Dit is het grootste vernieuwingsplan dat Woonvisie tot nu toe had. In fase 1 zijn 202 woningen gesloopt en worden er 164 nieuwe woningen gebouwd. In het nieuwe bestemmingsplan zijn appartementen, grondgebonden seniorenwoningen en eengezinswoningen opgenomen. 140 woningen krijgen een sociale huurprijs en 24 komen in het midden huursegment. Met dit gevarieerde woningaanbod speelt Woonvisie in op de vraag naar woningen die goed toegankelijk zijn voor senioren, eengezinswoningen en naar energiezuinige woningen. 

Het woningbouwplan kwam tot stand in een design & build uitvraag, gewonnen door Boele & van Eesteren onderdeel van VolkerWessels. Naar verwachting zijn begin 2017 alle 164 woningen van fase 1 opgeleverd.

In januari spraken Woonvisie en Boele & van Eesteren al de intentie uit om ook fase 2 samen te realiseren. Fase 2 omvat de sloop van 101 woningen en het terugbouwen van 85 eengezinswoningen. Het streven is om de 85 woningen als nul-op-de-meter-woningen uit te voeren. Nul-op-de-meter betekent dat de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat bij een gemiddeld gebruik. Er wordt dus niet meer energie verbruikt, dan er wordt opgewekt. De werkzaamheden van fase 2 zijn gepland in 2018.

 
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.