Woonvisie

Plannen voor nog een nieuwbouwproject in Barendrecht

Datum: 23-06-16 17:07

Wethouder Dirk Vermaat (Wonen) en Woonvisie-directeur Alfred van den Bosch zetten op 23 juni hun handtekeningen onder de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van sociale huurwoningen aan de Stationstuin in Barendrecht.

Wethouder Vermaat (links) en Woonvisie-directeur Van den Bosch (rechts)

Het is de bedoeling dat de bouw op de voormalige zwembadlocatie nabij het NS-station in de tweede helft van 2018 start. Woonvisie gaat op deze locatie de gewenste sociale huurwoningen realiseren. In de Stationstuin komen levensloopbestendige woningen in diverse prijsklassen.

De ontwikkelaar van het gebied is Bam Woningbouw. BAM en Woonvisie gaan de komende periode aan de slag met de uitwerking van een geschikt en haalbaar plan voor de Stationstuin. De Barendrechtse gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit over de plannen voor de ontwikkeling van de Stationstuin. Dit gebeurt naar verwachting begin 2017. De bouw van de woningen start op z’n vroegst in de 2e helft van 2018.

In december 2015 ondertekenden de gemeente Barendrecht en Woonvisie al een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van 120 sociale huurwoningen op de locatie Vrouwenpolder/Lagewei. Stationstuin zou voor Woonvisie het tweede nieuwbouwproject op Barendrechtse bodem zijn.

 
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.