Woonvisie

Klaar voor bouw eerste woningen in Barendrecht

Datum: 18-05-17 16:49

Op 16 mei ondertekenden we de overeenkomst waarmee de bouw van onze eerste 55 sociale huurwoningen in Barendrecht vast ligt.

Wij gaan onze ambitie om ook woningen in Barendrecht te verhuren waarmaken. Afgelopen dinsdag tekenden Woonvisie-directeur Alfred van den Bosch en René Biesheuvel, algemeen directeur van Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland (Hardinxveld-Giessendam) een overeenkomst waarmee de bouw van 55 appartementen aan de Helenapolder in Barendrecht zeker is.

De gemeente Barendrecht heeft vastgelegd dat in de wijken Vrouwenpolder en Lagewei sociale huurwoningen moeten worden gerealiseerd. De gemeente is met diverse woningcorporaties gesprekken aangegaan om dit concreet in te vullen. In december 2015 tekenden de gemeente en Woonvisie al de intentieovereenkomst voor de gronduitgifte voor de bouw van sociale huurwoningen door Woonvisie. Woonvisie en Gebroeders Blokland tekenden op 17 november 2016 de intentieovereenkomst voor de realisatie. Samen werkten ze het plan voor 55 sociale huurappartementen verder uit en legden afspraken vast in de turnkey-overeenkomst die nu is getekend.

We realiseren 55 driekamerappartementen in drie typen. De afmeting van de woningen varieert van circa 70 tot 76 m2, met een verwachte huurprijs van gemiddeld € 670 euro per maand. Een deel van de woningen wordt rolstoeltoegankelijk. De bouw start deze zomer, oplevering van de woningen staat gepland vanaf de nazomer 2018. Informatie over de verhuur van de woningen komt te zijner tijd beschikbaar.

 
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.