Woonvisie

Vernieuwing Ridderkerk-Centrum

Datum: 16-02-16

Hier vindt u de meest recente informatie over de vernieuwingsplannen voor het centrumgebied. De vernieuwing verloopt in 3 fasen.

Fase 1

In het gebied rond de ds. Kuyperstraat, de Hovystraat en de Margriet van Comenestraat sloopten wij 200 woningen en twee bedrijfsruimten. Daarvoor in de plaats bouwen wij 164 nieuwe woningen. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De eerste woningen leveren wij in 2016 op. 

Nieuwbouw en huurprijzen

We bouwen 164 nieuwe woningen, waarvan 140 woningen in de sociale huur. De gemiddelde huurprijs bedraagt 710 euro inclusief servicekosten.

Fase 2

Dit is het gebied Hovystraat 21-55, Talmastraat 1-57, Slotemaker Bruinestraat 2-64, Poesiatstraat 37-67 en Klaas Katerstraat 24-40.

Planning

Op 21 januari organiseren wij een informatieavond in het Maxima college voor bewoners uit dit gebied. De eerste bewoners worden naar verwachting in november 2016 urgent. Zij kunnen dan met voorrang reageren op sociale huurwoningen. Wij verwachten in augustus 2018 te starten met de werkzaamheden.

Nieuwbouw en huurprijzen

Wij bouwen 85 nieuwe eengezinswoningen. 18 woningen hebben een huurprijs in de sociale huur. De kale huurprijs is 710 euro. 67 woningen hebben een huurprijs in de vrijesector.

Nul op de meter woningen
De nieuwe woningen worden zodanig geïsoleerd dat de woningen geen of nauwelijks energie verbruiken. Dit is gunstig voor het milieu en de portemonnee van de huurder.

 

Fase 3

Dit is het gebied Hovystraat 57-91, Koninginneweg 40-86,88-146, Klaas Katerstraat 42-60, Slotemaker Bruinestraat 1-61 en Poesiatstraat 69-85. Wij verwachten de woningen in 2023 te slopen.

Ontwikkelingen volgen via de projectenapp

Woonvisie en de gemeente Ridderkerk hebben een projectenapp. Alle informatie over de vernieuwing van centrum fase 1 vindt u terug in deze app. U kunt de app installeren via Play Store (voor google telefoons) en de App Store (voor de iphones). Zoek vervolgens op “Woonvisie herstructurering Centrum Ridderkerk”. 

 

Kerngegevens

Waar
Centrum
Status
fase 1&2
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.