Woonvisie

Vernieuwing Rijsoord

Datum: 05-01-16

Bewoners hebben behoefte aan goed toegankelijke en doorgankelijke woningen, waar zij langer zelfstandig in kunnen wonen. Woonvisie sloopt 46 duplexwoningen aan de Gerard Alewijnszstraat en de ds. Sleeswijk Visserstraat. Dit zijn beneden- en bovenwoningen uit 1960. Hier vindt u alle recente informatie over het project. Eerdere informatie vindt u in het menu 'Herstructurering' in de rechterkolom.

Verschillende fasen in het project

Het project Rijsoord bestaat uit drie fasen. In de eerste fase definiƫren wij de identiteit en visie. In deze fase leren we de Rijsoordenaar en zijn behoeftes op het gebied van wonen, zorg en recreƫren kennen. De uitkomsten uit deze fase vormen de kaders voor het bouwprogramma en ontwerp van de nieuwe woningen.

In de tweede fase bespreken we het bouwprogramma, het ontwerp en het sociaal plan met de klankbordgroep. In het sociaal plan nemen wij in overleg met de klankbordgroep afspraken op over de rechten en plichten van huurders en Woonvisie tot aan de uiteindelijke sloop van de woningen. Denk hierbij aan een eenmalige verhuiskostenvergoeding, terugkeermogelijkheid naar de nieuwbouwwoningen voor bewoners en hoe Woonvisie de bewoners gaat begeleiden.

In de laatste fase nemen wij de woonwensen van bewoners in het complex op. Wij maken afspraken met bewoners die terugkeren naar de nieuwbouw. Wij ondersteunen bewoners bij het zoeken naar een nieuwe woning, zowel in als buiten Rijsoord.

Nieuwbouw en huurprijzen

We slopen 46 woningen en we bouwen 31 appartementen en 16 eengezinswoningen terug. De appartementenblokken zijn drie etages hoog en de woningen hebben een oppervlakte van 75 m2. De eengezinswoningen hebben een oppervlakte van 105 m2 of 115 m2.

De appartementen hebben een gemiddelde huurprijs van 695 euro inclusief servicekosten. De eengezinswoningen van 105 m2 hebben een kale huurprijs van 710 euro. De eengezinswoningen met een oppervlakte van 115 m2 krijgen een huurprijs in vrijesector segment. Deze huurprijs ligt boven 710 euro. De huurprijs voor deze woningen is nog niet vastgesteld.

Planning en bouwfasering

Het sociaal plan is op donderdag 10 september 2015 ondertekend door Woonvisie en de klankbordgroep. Op 1 januari 2016 ontvingen bewoners in het complex de herhuisvestingsverklaring. Zij kunnen hiermee vanaf 1 januari 2016 met voorrang reageren op woningen via www.woonnetrijnmond.nl.

De sloop en nieuwbouw van de woningen wordt in twee fasen uitgevoerd. We slopen de woningen aan de ds Sleeswijk Visserstraat huisnummer 1 t/m 23 en de Gerard Alewijnzstraat 2 t/m 24 als eerste. Deze woningen komen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 leeg. We bouwen eerst de appartementen. De appartementen worden naar verwachting in 2019 opgeleverd. De woningen aan de ds Sleeswijk Visserstraat huisnummer 25 t/m 47 en de Gerard Alewijnszstraat 26 t/m 44 worden in 2019 gesloopt. De eengezinswoningen worden in 2020 opgeleverd.

Tijdelijke verhuur

Woningen die leegkomen worden via Villex Vastgoedbeheer tijdelijk verhuurd tot aan de start van de sloopwerkzaamheden.


Klik hier voor de herhuisvestingplanning

Klik hier voor het Sociaal plan

 

Kerngegevens

Waar
G. Alewijnszstraat/Ds. Sleeswijk Visserstraat
Status
Voorbereiding
Aantal
47
Oplevering
2019/2020
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.