Woonvisie

Centrum fase 1

Datum: 24-01-17

Wij bouwen in Ridderkerk Centrum nieuwe appartementen, eenlaagse woningen voor senioren en eengezinswoningen. Wilt u meer weten over de woningen? En wilt u weten of en hoe u ze kan huren? Hier leest u er meer over.

De woningen

Het project ligt in het centrum van Ridderkerk in het gebied rondom de Ds. Kuyperstraat, de Hovystraat en Margriet van Comenestraat. Woonvisie bouwt 164 nieuwbouwwoningen:

·       76 driekamerappartementen van 80 m² met een sociale huurprijs. Deze woningen zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat de appartementen ook geschikt zijn voor mensen die gebruik maken van een rollator of een handbediende rolstoel.

·       22 driekamerappartementen van 85 m2 met een sociale huurprijs. Deze woningen zijn geschikt voor bewoners met een lichamelijke beperking. Zij maken bijvoorbeeld gebruik van een elektrische rolstoel en een tillift.

·       20 driekamerseniorenwoningen van 85 m2 met een sociale huurprijs. Deze woningen zijn ook geschikt voor bewoners met een ernstige beperking.

·       22 eengezinswoningen van 105 m² met een sociale huurprijs met vier kamers en een aparte zolder.

·       24 eengezinswoningen van 115 m² in de vrije sector met vier kamers en een aparte zolder.

Sociale huurprijs

De huurprijs van de woningen met een sociale huurprijs is € 710,- inclusief de servicekosten. Voor toewijzing is de hoogte van uw inkomen belangrijk. Is uw huishoudensinkomen lager is dan € 35.739 per jaar? Dan komt u in aanmerking voor deze woning. Maar, heeft u recht heeft op huurtoeslag? Dan komt u niet in aanmerking voor één van deze woningen.

Huurprijs vrije sector

De huurprijs van de woningen in de vrije sector ligt rond € 930,- inclusief servicekosten.

Planning van het project

Een deel van de woningen is klaar en inmiddels bewoond. De aannemer bouwt momenteel de overige woningen. We weten ongeveer wanneer de woningen klaar zijn:

·       de eengezinswoningen zijn in het najaar van 2016 opgeleverd;
·       de  seniorenwoningen begin 2017;
·       de appartementen begin 2017.

Deze planning is voorlopig. Er is een kans dat de woningen eerder of later klaar zijn.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in het huren van één van de woningen? Houdt u dan WoonnetRijnmond.nl in de gaten. Daarop adverteren wij de verhuur van de woningen. Ook geven wij daarop aan aan welke eisen u moet voldoen om voor de woning in aanmerking te komen.

Hinder

De bewoners en de drie scholen in de omgeving ondervinden tijdens de bouw helaas hinder van de bouwactiviteiten. Dat kunnen wij niet voorkomen. De mensen in het gebied hebben de komende tijd het meest last van de tijdelijke afsluiting van de straten, het bouwverkeer en de heiwerkzaamheden.

Wij doen er wel alles aan de overlast te beperken. Daar treffen wij verschillende maatregelen voor. Voor het bouwverkeer gelden aangepaste rijroutes. Voor de veiligheid van de schoolgaande kinderen zijn aan het begin en het eind van de schooldag beperkingen voor het bouwverkeer van kracht.  Verder richten wij een tijdelijk parkeerterrein in aan de Sikkelstraat, waar de ouders van de scholen kunnen parkeren.

 

Kerngegevens

Waar
Ridderkerk-Centrum
Start sloop/bouw
januari 2016
Status
in uitvoering
Aantal
160
Start verhuur/ verkoop
nnb
Aannemer
Boele & van Eesteren
 


Disclaimer

De inhoud van deze website is bedoeld om bezoekers te informeren over de producten en diensten die Woonvisie aanbiedt. Ondanks dat de inhoud met zorg door Woonvisie is samengesteld, kan het zijn dat de informatie niet juist of onvolledig is. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.
Woonvisie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ononderbroken functioneren van deze website. Ook aanvaardt Woonvisie geen aansprakelijkheid voor het functioneren en de inhoud van websites van anderen waarnaar op deze website wordt verwezen.