publishedMedia/746155da92ebc5c0d551eded8ac62b36.jpg?timestamp=2018-03-28 14:18:50.093

U heeft de huur opgezegd

Hieronder leest u welke stappen u kunt volgen als de huur is opgezegd.

Stappen huur opzeggen

Eerste inspectie
Tijdens de eerste inspectie bekijkt de opzichter hoe uw woning eruit ziet. Hij spreekt samen met u af hoe u de woning moet achterlaten. Wij nemen binnen 8 werkuren telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak met een van onze opzichters.

Bevestiging huuropzegging
U krijgt een schriftelijke bevestiging van de huuropzegging. Hierbij ontvangt u ook de informatiefolder de huur opzeggen en de tarieflijst mutatieonderhoud.

Heeft u spullen ter overname?
De opzichter geeft u tijdens de eerste inspectie een overnameformulier. Hiermee kunt u zelf onderling met de nieuwe huurder(s) de overname van spullen vastleggen. U en de nieuwe huurders(s) zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. U kunt de nieuwe huurder nooit verplichten zijn spullen over te nemen.

Eindinspectie
Tijdens de eerste inspectie maakt u met de opzichter een afspraak voor de eindinspectie. De woning moet schoon en volgens afspraak (zoals besproken tijdens de eerste inspectie) worden achtergelaten. De opzichter komt tijdens de eindinspectie bij u langs en u levert de sleutels bij hem in.

Eindafrekening
Binnen twee maanden na de eindinspectie ontvangt u een eindafrekeing van de huur en eventuele kosten voor herstel- en schoonmaakwerkzaamheden. Een eventueel teveel betaalde huur wordt hiermee verrekend. De afreking van stook- en servicekosten vindt in het algemeen later plaats.