publishedMedia/9646b4cd222c350580b1a107bd4fc063.jpg?timestamp=2018-04-03 09:30:11.207

U wilt reageren

Op de website van Woonnet Rijnmond kunt u reageren op het aanbod. U moet ingeschreven staan als woningzoekende en voldoen aan de gestelde voorwaarden. Op deze pagina leest u het proces van reageren tot aan het tekenen van het huurcontract.

Reageren

U reageert op het woningaanbod via de website van Woonnet Rijnmond. Hier vindt u het complete woningaanbod uit de regio Rijnmond. Hoe u reageert op een woning leest u hier. Na het sluiten van de advertentie wordt er gekeken wie op de eerste plaats is geëindigd. Als u dat bent wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek of voor een groepsbezichtiging.

Intakegesprek of groepsbezichtiging

Intakegesprek

Als wij u uitnodigen voor een intake gesprek dan vindt deze afspraak plaats op kantoor. Wij vragen u dan verscheidene documenten in uw account van WoonnetRijnmond klaar te zetten en/of mee te nemen naar de afspraak. Tijdens het gesprek controleren wij de gegevens. Afhankelijk van deze documenten gaan we over tot het aanbieden van de woning.

Als dit het geval is, mag u de woning bezichtigen. U moet de volgende gegevens meenemen naar het intakegesprek:

Huurder van Woonvisie
  • Inkomensverklaring (meenemen en uploaden via Woonnet Rijnmond.
  • Geldig legitimatiebewijs
Geen huurder van Woonvisie
  • Inkomensverklaring (meenemen en uploaden via Woonnet Rijnmond)
  • Uittreksel gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Deze kunt u aanvragen bij de gemeente (dit kost geld) of downloaden via Mijnoverheid.nl (dit is gratis)
  • Verklaring van goedhuurderschap (als u huurder bent bij een andere woningcorporatie)
  • Geldig legitimatiebewijs

Groepsbezichtiging

Als wij u uitnodigen voor een groepsbezichtiging, dan vindt deze afspraak plaats in de woning. Voor deze afspraak vragen wij u verschillende documenten klaar te zetten in uw account van WoonnetRijnmond. Bij een groepsbezichtiging nodigen wij meerdere kandidaten uit. Als de woning nog verhuurd is is het vaak mogelijk om overnames met de vertrekkende huurder te bespreken. Wij organiseren dan een groepsbezichtiging in bewoonde staat.

Bezichtiging woning

Wanneer de woning nog wordt bewoond door de huidige huurder, gebeurt de bezichtiging in overleg met de huurder. Het kan dan zijn dat de woning dan (nog) niet leeg is. U heeft 3 werkdagen bedenktijd om te besluiten of u de woning accepteert of niet.

Accepteren/weigeren van de woning

Uw keuze geeft u door via de website van WoonnetRijnmond. Let erop dat u automatisch wordt uitgeschreven van WoonnetRijnmond wanneer u een nieuw adres krijgt.

Huurcontract tekenen

Zodra u de woning heeft geaccepteerd ontvangt u een concept van het huurcontract. Gaat het huurcontract direct in? Dan wordt er telefonisch een afspraak gemaakt en ziet u het contract tijdens de afspraak. De dag waarop het huurcontract wordt getekend, is de dag dat het huurcontract ingaat. Bij het tekenen van het huurcontract betaalt u ook de eerste verhuurnota.